BLOGI | Gluteenivaba ahvatlus: mandlised marjamuffinid
Marjadest sobivad siia kõik, mis aiast leida on: tikrid, sõstrad, vaarikad, mõni kuumaasikas sekka. Kelle kodu on metsaveerel, siis sobivad hästi ka mustikad ja pohlad.
Mul on nii hea meel näha, et järjest rohkem majapidamisi on hakanud kanu pidama ja et koduste siblijate eest hoolitsetakse nagu pereliikmete eest. Ja ma üldse ei kurda, et nüüd saan kodukanade mune otse tuttavate käest osta. Kuna küpsetan palju ning mune satub minu köögis ka niisama pannile, on mulle eriti tähtis, et teaksin, kust nad pärit on. Ja mis toredus on munakarp lahti teha ning näha, et kõik on eri mõõdus ja värvi. Mõnel veel sulg küljes, teisel veidi kanakakat. Naturaalne ja aus!
Marjased mandlimuffinid (12 tk)
- 130 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
- 120 g täistera (gluteenivaba) kaerajahu
- 70 g rafineerimata, näiteks kookospalmisuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsatäis soola
- 2 suurt toasooja muna
- 1 dl piima
- 0,5 dl ehk 45 g kookosõli
- 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
- 200 g koduaia marju, näiteks sõstraid, tikreid, vaarikaid
Valmista muffineid nii:
- Sega kuivained omavahel. Kui sul on väga hapud marjad, lisa 1 sl rohkem suhkrut.
- Teises kausis klopi munad piima ja sulatatud kookosõliga ühtlaseks. Kui kasutad vaniljekaunapastat, lisa see munasegule, kui -suhkrut, lisa see kuivainetele.
- Lisa munasegu kuivainetele ja sega ühtlaseks.
- Jaga tainas muffinivormide vahel. Küpseta 180 kraadi juures umbes 25 minutit.
- Serveeri soojalt või jahtunult - muffinid on igatmoodi head!
Allikas: Blogi Jazzinokitchen