Nipid

Plussid ja miinused: millist panni valida? 

Laura Liinat, 19. detsember 2019 18:44
Pika elueaga pannid on kui veinid, mis aastatega paremaks muutuvad. Foto: Jarek Ceborski / Unsplash

Läbimõeldud panniost võib tähendada eluaegset ustavat sõpra köögis. Tutvustame, millised on erinevate pannide omadused. Nii tead, et sa ei satu kogemata vaid kiire teretuttava otsa. Head nõu annab Merike Reiner-Latõševa, kaupluse Kulp juhataja.

Pika elueaga pannid on kui veinid, mis aastatega paremaks muutuvad. Need vajavad kasutama õppimist, et aru saada, mis kuumusel mingi toit valmima peaks. Sellised pannid kuumenevad aeglasemini, kuid hoiavad paremini ja kauem ühtlast temperatuuri. Neid võib kasutada eri tüüpi pliitidel, sh puupliidil, -ahjus ja elaval tulel, mille temperatuuri ei saa kasutaja ise reguleerida.
Kuna nende põhi on tugev ega ole kaetud mittenakkuva materjaliga, võid neil turvaliselt kasutada ka metallist köögiriistu: pannilabidaga keerates, noa ja kahvliga põhjal lõigates või vispliga kastet segades. Eluaegsed pannid on seda sõna otseses mõttes – neid on reeglina võimalik pärandada põlvest põlve ja juhul, kui midagi valesti tehtud, saab need taastada ning uuesti sisse töötada. Kes neid kasutada oskab, see neid kasutama jääbki!

Samal teemal

22.08.2020
LUGEJA KÜSIB | Kas potte ja panne tohib pesta nõudepesumasinas?
01.08.2020
Köögi planeerimine – nõuandeid jagavad eksperdid
21.07.2020
Puidust lõikelaud vajab hooldust: nii saad lahti bakteritest ja mikropragudest!
27.01.2020
Püksipõlv katki? Paranda riided põnevaks!